T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Ankara Etimesgut Hayriye - Ethem Turhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI

 ALANIN AMACI:

Öğrencileri gündelik hayat ve iş dünyasının vazgeçilmez bir parçası olan bilişim alanında, yazılım ve donanıma hakim bireyler haline getirmek; onları geleceğe ve ülke ekonomisindeki yeni yerlerine hazırlamak, öğrencileri bilişim teknolojilerini kullanabilen, ülke kalkınması yolunda önemli adımlar atabilen, iyi kararlar verebilen ve bu kararlara katılabilmek için, genel ve teknolojik anlamda usta birer okur-yazar olan bireyler haline getirmek ve onların Bilişim Teknolojileri alanında istihdam edilebilmelerini sağlamaktır.

 

Bilişim sektörü firmaları, hizmetleriyle ülke ekonomisine maddi gelir ve istihdam açısından önemli katkılar sağlamaktadır.

YAZILIM GELİŞTİRME DALI

Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerin yanında, programlama dilleri yardımıyla etkileşimli uygulamalar hazırlayan nitelikli kişidir.

Ön lisans programında tercih edilebilecek alanlar

1.BİLGİSAYAR TEKNOLOJİSİ 2.BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI 3.BİLGİSAYAR OPERATÖRLÜĞÜ 4.GRAFİK TASARIM 5.MOBİL TEKNOLOJİLER 6.WEB TASARIM VE KODLAMA 7.BİLGİ YÖNETİMİ 8.BİLGİ GÜVENLİĞİ TEKNOLOJİSİ 9.BASIM VE YAYIM TEKNOLOJİLERİ 10.BASIN VE YAYINCILIK

 

11.COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ
17-03-202217-03-2022

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.02.2013 - Güncelleme: 28.04.2022 13:51 - Görüntülenme: 6769
  Beğen | 24  kişi beğendi