T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ETİMESGUT - Ankara Etimesgut Hayriye - Ethem Turhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARİHÇE

Ankara Etimesgut Oğuzlar Mahallesinde bulunan okulumuz 2010 yılında hayırsever M. Diyaettin TURHANLI tarafından annesi Hayriye TURHANLI ve babası Ethem TURHANLI adına yaptırılmıştır. Bu nedenle hayırseverimizin anne ve babasının ismi okulumuza verilmiştir.

Hayriye Ethem Turhanlı Kız Teknik ve Meslek Lisesi 2011-2012 eğitim öğretim yılında 5 öğretmen ve 127 öğrenciyle eğitim öğretime başlamıştır. Milli Eğitim Bakanlığının 2014 yılında yayınladığı genelge ile okulumuzun ismi Ankara Etimesgut Hayriye Ethem Turhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

Okulumuzda Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Bilişim Teknolojileri ve Yiyecek İçecek Hizmetleri olmak üzere üç alan bulunmaktadır. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi; Erken Çocukluk Eğitimi, Bilişim Teknolojileri; Web Programcılığı, Yiyecek İçecek Hizmetleri; Mutfak ve Pastacılık dallarında eğitim öğretim vermektedir.

2023 -2024 eğitim-öğretim yılı itibariyle 5 idareci, 50 öğretmen, 2 memur, 2 hizmetli ve toplam 511 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Yayın: 19.02.2013 - Güncelleme: 22.08.2023 23:18 - Görüntülenme: 3783